Certified Integrator lanserad vid Nordic APIs

Certified Integrator lanserad vid Nordic APIs

Vid Nordic APIs i Stockholm förra veckan lanserades en ny certifiering för IT-branschen. Certified Integrator riktar sig till målgruppen utvecklare och deras kunder och är ett starkt inspel till en länge eftertraktad best-practise för integrationer.


Med fokus på fundamenten lägger certifieringen en grund bestående av 10 väsentliga punkter för integrationer och API:er, och lägger till ytterligare ett lager med 5 väsentliga punkter för det övergripande integrationslandskapet. De flesta läsare kommer säkert att fråga - "Vilken teknik eller plattform är denna certifiering byggd på?" - men här börjar det bli riktigt intressant. Certifieringen är helt teknikneutral och kommer att vidareutvecklas av en grupp företag som specialiserat sig på att leverera integrationer till sina kunder.


Med målsättning att utveckla certifieringen till en fullständig ISO 17024 personlig certifiering under 2019 krävs ett aktivt deltagande från branschen för att utveckla certifieringen. Grundare och VD för Entiros Integrations, Gustav Rosén, är initiativtagare för Certified Integrator och har drivit initiativet för en best-practise för integrationer tills nu.


- "Våra mål är höga, som slutkund för integrations- och API-tjänster behöver en viss kvalitetsnivå garanteras genom en branschstandard där leverantörerna kan bevisa sin kompetens. Certified Integrator-initiativet är vårt bidrag till att nå detta mål. "- säger Gustav efter sin session på Nordic APIs.


Intresset för certifieringen är konkret, från enskilda utvecklare till slutkunder och även från Entiros kollegor i verksamheten. Det finns många människor framför Entiros-montern i utställningshallen på Nordic APIs som ställer frågor.


- "Hur blir jag en del av det här initiativet, vi vill ha plats i styrelsen!" - kräver en kollega i ett konkurrerande företag när han pratar med Entiros representanter, alla ler och skrattar men det sägs med en seriös underton i rösten. Svaret är lika allvarligt,

- "Jag kommer absolut ta kontakt med dig inom kort!"

 

Skärmavbild 2018-11-05 kl. 16.07.45


För de som vill veta mer om certifieringens faktiska innehåll eller till och med ansöka om att delta på en på-plats eller online kurs och bli certifierad, finns det mer information på certifiedintegrator.com. Anslut dig även till något av de frukostseminarier och webinars som finns tillgängliga, besök https://certifiedintegrator.com/Events för registrering.


För mer information besök certifiedintegrator.com, kolla in vår presentation från Nordic APIs på https://www.youtube.com/watch?v=ljq7gZJnS40 eller kontakta Jonas Törnblad Sandell på jonas.ts@entiros.se eller +46 70 326 07 49.


Om Entiros Integrations

Entiros är oberoende specialister på integration av informationssystem. Vi driver utvecklingen inom systemintegration och levererar lösningar för en innovativ digital framtid. Genom integration på plattformar som bygger på öppna ramverk, t ex Mulesoft, Redhat och andra ledande plattformar. Vi tar totalansvar från strategisk rådgivning och förstudie till drift och support.www.entiros.se