2011-12-21 |

Årets sista blogg

mette_engstrom_entiros2.jpg

Dags att summera ett intensivt  2011 och även om det bör ha sin egen tid,  så är det lätt att halka in på saker som skall ske 2012.

Men 2011

Vi fick ett flertal stora kunder som redan från början hade siktat in sig på oss som leverantörer tillsammans med integrationsplattformen Mule ESB.

Vi slog nya rekord när en kund beslöts sig för en Integrationsplattform på mindre än 14 dagar här före jul, och kunden skall igång med sin Integrationslösning den 1 januari. Det kan man kalla för en kort säljcykel och en ännu kortare utveckling och implementeringsfas.

Det är väl fördelen med att arbeta som vi gör, vi är snabba och har en stark leveransorganisation. Nu om något, så märker vi att det är en framgångs faktor att snabbt kunna få fram ett förslag till kunden och kunna lägga fram rätt lösning och rätt resurser.

2011 har varit ett år där vi har missionerat.

 Vad är Integration? Jag brukar glatt säga att vi är rörmokare, vi kopplar samman dina olika system eller ”program” som mina vänner kallar dem. Jag älskar möjligheten att kunna skapa nya tjänster/möjligheter med hjälp av information från flera ställen i organisationen. Vi kopplar samman ditt kundsystem (CRM) med ditt Affärssystem (ERP) med allt runt omkring? Leverantörer, transportörer, kunder, CAD system, ärendehanteringssystem… Informationen i ett system finns tillgängligt för de andra.

Vi sliter med ordet Integration.

Tittar du på Wikipedia så står det ordagrant:

Integration: Sammanställning av sinsemellan olika delar till en komplexare helhet

Fast i Entiros värld, så är det precis tvärtom… Vi tar många komplexa delar och gör dem till en enklare helhet. Vi får igång informationsflödet mellan de system som företaget redan har köpt och investerat tid och pengar i.

Vad kallar man det på ett mer begripligt sätt?

Just det, 2011…

Vi har också träffat en massa nya människor och nya företag, och vi har byggt ut vårt nätverk. Nätverket betyder mycket för oss. Det finns många kloka människor runt om oss som tänker Cloud och alla möjligheter det ger, ta t.ex Cloud Sweden som har som huvudfokus att få ut möjligheterna i Cloud Computing inom många olika områden som juridik, affärsnytta, säkerhet osv.

Vi har fått utrymme på många event att få tala om Integration, Catwalk i Karlskrona, Cloud Camp i Sthlm, Stora scenen på Öresunds massan och Gustav filar redan på föreläsningen han skall hålla på Mässan ICT Expo i Göteborg i januari, 2012… Nu är jag där igen. Det kommer att ske så mycket 2012 men 2011 var verkligen spännande.

Jag tror att 2012 blir ett riktigt innovationsår inom Integration

Jag kan bara föreställa mig vad som händer när det första energibolaget bestämmer sig för att Integrera på en plattform så jag kan beställa pellets, eller beställa service av min fjärrvärmeenhet, fråga om mitt elavtal eller min förbrukning och titta på gamla fakturor via en App eller min webbläsare? För att klara det utåt måste systemen hänga ihop internt vilket betyder Integration, systemintegration, sammanlänkning av system, ja vad man nu väljer att kalla det. Häftigt är det i alla fall.

Missa inte kloka Lorraine Lawsons bloggar om Integration. Du hittar alltid den senaste här hos oss.

God jul och ett gott nytt år önskar alla vi här på Entiros

//Mette

Läs vidare