2012-05-15 |

Vi var på IP Expo mässan i Stockholm

ip_expo_bild_1.png

Den 9-10 maj var vi på IP Expo i Kista tillsammans med Cloud Sweden och Dataföreningen.

Bägge dagarna hade Cloud Swedens ledningsgrupp en presentation från Scenen. Alla fem grupper fick presentera lite om vad som händer inom respektive grupp. (Juridik, Säkerhet, Infrastruktur, Affärsnytta och Integration)

Samordnaren för Integrationsgruppen berättade lite om hur företagen Integrerar idag.

Det blev också presenterat vilka tekniker, processer och områden som är extra heta just nu.

Tekniken som är hetast nu är det som händer inom Säkerhet som ställer krav på att man Integrerar via en Integrationsplattform.

Processer och Områden, där är Handel/Retail och producerande företag absolut övervägande. De inser nu att en Integrationsplattform kan öka effektiveteten i processerna och framförallt skapa ett mervärde i redan investerade system.

Hur Integrerar företagen idag?

Vi skulle säga, oftast inte alls, eller via spagetti integrationer, men det blir allt fler som investerar i en egen Integrationsplattform och till och med kombinerar dem med en Integrationsplattform i Molnet, helt enkelt, Integration på kran.

Vi fick frågan om vi tyckte att man satsa på en leverantör av system, eller om man skulle välja Best of Breed och vi rekommenderade självklart Best of Breed där navet mellan alla nya och gamla system är en Integrationsplattform.

På frågan om Molnet påverkar Integrationsmarknaden idag så var svaret ganska enkelt, ju fler SaaS tjänster, ju större behov av att Integrera via en Integrationsplattform för att inte skapa Silos.

Vill du veta vad vi mer tycker att du skall tänka på när du skall ge dig in i molnet, så finns vår checklista att hämta hem här:

Checklista integration i molnet

Läs vidare