2013-02-14 |

Vad är då Mule ESB?

MuleSoft

Mule ESB (Enterprise Service Bus) är en integrationsplattform skapad av det amerikanska bolaget MuleSoft. Anledningen till att Ross Mason startade projektet Mule år 2003 var att han tröttnade på all spaghetti-integration som han anser är ett riktigt ”åsne-arbete”. Han såg framför sig att en integrationsplattform ska vara lättarbetad, flexibel och att de lösningar man skapar för att ansluta till andra system, så kallade connectorer, ska vara återanvändningsbara.

Detta resulterade i Mule ESB som är en modern Java-baserad integrationsplattform där fokus ska vara mer på ”att sätta samman” och konfigurera än kodning om och om igen. I och med att plattformen är byggd som ett Open Source-projekt räknar MuleSoft med att drygt 100 000 personer nu är med och utvecklar plattformen med funktionalitet och connectorer. I dagsläget finns det ett stort antal färdiga "Mule-connectorer" för exempelvis affärssystem, CRM-system etc. Finns inte redan kompatibilitet för den kopplingen som ni behöver kan vi på Entiros självklart utveckla den. 

Mule ESB har idag över 3 000 installationer världen över och finns både som gratis Community Edition och Enterprise Edition som är licensierad och fullt supportad.

Är ni intresserade av en öppen och lättarbetad integrationsplattform, tveka inte att höra av er så kan vi kika på hur Mule ESB kan fylla era behov. Som sagt så går det bra att börja i en liten skala, antingen i molnet eller in-house och sedan växla upp till ett fullvärdigt integrationscenter.

Läs vidare