2011-11-17 |

Tävligen Årets Innovation i Molnet är avgjord

Cloudcamp

Om knappt en vecka är det dags för Cloud Camp Stockholm och förberedelserna är i full gång. Alla platserna är fullbokade och den 23:e november intar ca 180 molnentusiaster och evangelister Stockholm Waterfront för Sveriges första Cloud Camp. Vi är spända av förväntan och hoppas att du som kommer till campet också är laddad. De tre vinnarna i tävlingen Svensk Innovation i Molnet är klara och kommer att presentera sina tjänster på campet. Idag presentera vi de tre utvalda tjänsterna som alltså alla tre är vinnare men där den inbördes ordningen presenteras först på cloud camp den 23:e november.

Tävlingen

Juryarbetet är klart och vi har tre vinnare i tävlingen Svensk Innovation i Molnet. De tre vinnarna kommer först att presentera sina tjänster och därefter presenteras den inbördes ordningen samtidigt som priserna delas ut. De tre utvalda tjänsterna är:

Speedment

Speedment Ace möjliggör en kostnadseffektiv uppbyggnad av cloud-applikationer. Man kan starta med enkla servrar och ändå ha möjlighet till obegränsad tillväxt med bibehållen prestanda för varje användare.

Be Cloud

En distribueringskanal för pedagogisk programvara. Skolmolnet är en tjänst där skolorna kan koppla upp sig mot pedagogiska programvaror och köra dem som en tjänst som inte begränsas eller påverkas av Operativsystem och hårdvaruprestanda.

Clintelica

Clintelica samlar ihop dina anställdas kontakter inom sociala media, email, mobil i en för bolaget gemensam databas. På så sätt möjliggör man lead generering och försäljningsökning men även ökat engagemang av alla anställda i försäljnings och rekryteringsprocessen.

Programmet

09:30 Registrering och nätverkande (titta till eventuella utställare samt ange diskussionområden som man vill ta upp)

10:30 Välkommen till Cloud Camp – Anförande av Magnus Höij

10:45 Unconference (indelning i grupper)

Juridik – Rättsliga frågor

Affärsnyttan

Säkerhet

Infrastruktur

Utbildning i molnet / IT i skolan

Integration i molnet (API explosionen och utmaningarna)

Databaser i molnet

 

Vill du leda ett ämne – anmäl här.

12:30 Lunch

13:30 Keynote – Reuven Cohen

14:30 Fallstudie

15:15 Fika och mingel

15:30 Presentation av de nominerade i tävlingen 10 minuters genomgång vardera av de 6 nominerade

16:30 Presentation av vinnarna – prisutdelning!

18:00 Vidare mingel

Häng med på Twitter

För dig som inte kan komma eller inte fick någon plats finns alltid hashtag #cloudcamp på Twitter som många av campets arrangörer och sponsorer använder när de twittrar.

Arrangörer på Twitter

IDG

City Network

Dataföreningen

Cloud Sweden

sponsorer på Twitter

.SE

Apica System

Contribe

op5

Entiros

severalnines

Halon

Witsbits

Availo

Social Factory

Läs vidare