2013-02-04 |

Rätt integrationsteknik?

teknik-to-be_new-1.png

Integration mellan system är en förutsättning för att organisationer ska kunna arbeta effektivt och framgångsrikt. En integration mellan olika system innebär att en mängd olika egenskaper ska bryggas, så som anslutningar, dataformat, processer, säkerhet driftmodeller mm. Men vilken teknik ska man använda för integrationen?

Går man den snabba och enkla vägen och gör ett par ”quick fix” mellan system kan det över tid skapa en mängd problem med instabilitet, skalbarhet och personberoenden som gör lösningen svår att utveckla. En punkt-till-punkt lösning ger ofta även IT-avdelningen ett virrvarr av kopplingar och beroenden som kan göra en enkel uppdatering av ett inblandat system kritisk för att flödet ska fungera eller ej.

teknik-as-is_.png

Går man istället den mer långsiktiga vägen där man bygger en stabil lösning med öppen teknik och flexibel drift får man ett helt annat upplägg. En bra integrationslösning klarar alla baskrav och har dessutom egenskaper för utökade fördelar i form av övervakning och spårning av integrationer, möjlighet till molndrift, återanvändning av komponenter etc.

teknik-to-be_new-1.png

 

Väljer man även en integrationsplattform där det redan finns en mängd färdiga komponenter (connectorer) för informationssystem såsom SAP, Google, Salesforce mfl blir besparingen och kundnyttan ännu större. Som vi här på Entiros brukar säga: ”Konfigurera din lösning och undvik att koda i onödan!”

Fokusera mer på värdeskapande funktioner i form av övervakning, möjlighet till statistik mm framför ”rördragning” mellan systemen.

Lycka till med teknikvalet i er nästa integrationslösning!

Läs vidare