2013-01-23 |

En hållbar lösning för systemintegration!

information-as-is-1.png

Har ni kommit fram till att det vore bra att integrera era system så att ni alltid har tillgång till rätt information på rätt ställe? Var uppmärksamma på hur ni kopplar ihop era system!

En genomsnittlig verksamhet spenderar ca 70% av sin IT-budget på att hålla driften rullande på existerande lösningar (Gartner, 2010). Det beror oftast på åldrad teknik, ansvarsglapp mellan system och leverantörsberoenden som resulterat i högre kostnader än genererad nytta.

information-as-is.png

Följdfrågan blir då: Men hur ska upplägget/setupen se ut då?

Enligt oss bör en bra integrationslösning ta ett helhetsgrepp på utmaningen:

  • Rätt kompetenser och ansvarsmodell - samarbete med en oberoende integrationspartner
  • Rätt teknik och arkitektur - val av standardiserade lösningar framför kodning
  • Rätt metod och koordination - situationsanpassad användning av beprövade metoder

En framtidssäker teknisk lösning kännetecknas också av att den funktionellt och icke-funktionellt klarar både dagens och morgondagens krav:

  • Trygg och skalbar - en robust lösning med ökning av prestanda och kapacitet vid behov
  • Effektiv och snabb - integrationsleveranser med färdiga komponenter baserade på standards, konfiguration istället för kodning
  • Flexibel och öppen - flexibel för alla typer av integrationer, minskade leverantörsberoenden genom flexibla byten av system
  • Säker och modern - en lösning som klarar att brygga din IT-miljö med tjänster i molnet och affärspartners IT-miljöer

Väljer ni en integrationslösning som uppfyller kraven ovan skapas en möjlighet till återanvändning samtidigt som ansvarsfrågan för kommunikationen mellan systemen landar hos en part. Det gör verksamheten framtidssäker samtidigt som man får en bra helikoptervy på era informationsflöden. 

information-to-be.png

Hör av er om ni behöver hjälp med att skapa en hållbar och riktigt bra integrationslösning som kommer fungera med både dagens och framtidens systemkarta!

Läs vidare