2018-06-07 |

En dag på Entiros med Gabriel @FlowLead


gabriel2

Gabriel jobbar som FlowLead på Entiros har sin bas i Tranås.
I detta inlägg får ni en inblick hur en dag som FlowLead kan se ut

 

 

07,30
Laddar en full kanna i Moccamastern, på HQ vill vi ha riktigt gott bryggkaffe.
Kollar sedan igenom kalendern, många möten inbokade i idag och då gäller det att utnyttja tiden däremellan effektivt.

20180522_111009

08:00 
Dagens första möte är med en av våra kunder som planerar att starta upp verksamhet i Australien. Målet med mötet är att gå igenom aktuella verksamhetsprocesser och kartlägga vilka system som är inblandade samt vilka integrationer som behövs för att få effektiva informationsflöden.


9:30 
Frukostrast, ett viktigt avbrott på HQ för en social gemenskap runt matbordet. 
Petter har köpt med sig nybakat bröd på väg till jobbet och jag fyller upp min andra kopp kaffe.


10:00
Internt arbetsmöte om nya spännande produktutvecklingsidéer på Entiros. Vår grundare och visionär Gustav Rosén brinner för att utveckla integrationsbranchen och förmedlar med brinnande entusiasm sina senaste idéer.


11:30
Planeringsmöte för processutveckling. I en av mina roller som processansvarig får jag driva arbetet med att utveckla våra processer och idag följer vi upp arbetet som gjorts de senaste två veckorna och vad vi ska jobba med de kommande två. Vi är ett företag som växer och behovet av tydliga processer ökar. Arbetet går framåt, kul!


12:00 
Lunch. På den här tiden bokas inga möten. Lunchlåda i vanlig ordning. God stämning vid matbordet. Därefter ett par rundor på flipperspelet.

20180522_111105

13:00 
Detaljerad lösningsdiskussion med en av våra utvecklare kring en specifik integration för att hantera kampanjer. Som lösningsarkitekt får jag vara med och diskutera hur vi ska lösa alla tänkbara integrationsutmaningar. Det är både stimulerande och utmanande!


14:00
Team Weekly - veckomöte med teamet där vi får en uppdatering om läget i alla pågående kundprojekt. Jag själv ger en uppdatering kring de nya initiativ som är på ingång till teamet. Idag berättar jag om det nya initiativet i Australien.


15.00
Sista mötet för dagen. Ytterligare ett arbetsmöte med kund där jag tillsammans med två andra leverantörer och IT-arkitekten går igenom detaljerade sekvensdiagram för ett nytt order-flöde som kräver ett antal nya integrationer mellan inblandade system.


16.00
Flexar ut lite tidigare idag för att hinna till en informationskväll om en avloppspumpstation som ska installeras i min trädgård. Livet på landet.
20180522_110800 (1)

Läs vidare